Weer

Het krachtige hogedrukgebied dat bij ons een tijdlang voor strakblauwe luchten zorgde, bevindt zich al enige dagen met zijn kern boven Oost-Europa. Aan de westflank hiervan trok de wind vandaag bij ons weer wat meer aan. Een complex lagedrukgebied, met meerdere kernen op de oceaan, is zich namelijk aan het opdringen en gaat uiteindelijk terrein winnen.

Vannacht is het zover: de bewolking gaat toenemen en er komt nog wat meer wind te staan, bij minima tussen 6 en 10 graden.

In de ochtend is het in de noordoostelijke helft van het land nog vrij zonnig. In Zeeland regent het ondertussen al. Aan zee waait een vrij krachtige tot harde zuidoostenwind, landinwaarts is deze matig tot vrij krachtig. Het regengebied breidt zich gestaag uit richting het noordoosten, maar stagneert dan in de middag ter hoogte van Drenthe, waar de bewolking inmiddels wel overheerst. De temperatuur komt uit rond 11 of 12 graden. In de middag is de wind alweer wat afgenomen.

Woensdag valt er aan zee nog een enkele bui, maar daarna is het weer een aantal dagen droog. De zon laat zich geregeld zien, maar strakblauw is het niet meer, bij maxima rond 14 graden.