Verbindingsweg A27 naar A2 weer open na achtervolging en schietpartij

De verbindingsweg van de A27 naar de A2 richting Den Bosch bij knooppunt Everdingen is vanochtend afgesloten geweest door een ongeval na een achtervolging. Rond 07.30 uur werd de weg weer vrijgegeven, laat de Verkeersinformatiedienst weten. Er stond toen nog wel een paar kilometer file. Omrijden kan nog via de A12 en de A2, laat de Verkeersinformatiedienst weten.

Twitter avatar vid VID In verband met het politieonderzoek naar aanleiding van de achtervolging zijn op de #A27 -> Gorinchem de toe- en afrit #Houten afgesloten.

De achtervolging begon toen een agent de inzittenden van een auto op een parkeerplaats aan de A27 bij Nieuwegein om de autopapieren vroeg. De auto met Frans kenteken scheurde weg terwijl de agent nog in de portieropening zat. Hij werd uit het voertuig geslingerd. Daarna heeft de politie schoten gelost. Daarbij vielen geen gewonden.

De achtervolging ging over de A27 en de op- en afritten van de A2 en de A12. De verdachten gingen meerdere keren tegen de rijrichting in. Daarnaast probeerden ze volgens de politie politiewagens te rammen. Verder gooiden ze tijdens hun vlucht pakketjes uit hun auto. Mogelijk gaat het om drugs.

Rond 04.30 werd het voertuig door de politie naar de kant gedrukt bij knooppunt Everdingen. Dat gebeurde op de afslag Houten. Deze afslag en de verbindingsweg van de A27 naar de A2 richting Den Bosch bleven voor het politieonderzoek tot 07.30 uur volledig afgesloten. Dat hinderde het verkeer in de ochtendspits.


Grotere kaart weergeven

    • Jules Seegers