Tennisser Monfils wint toernooi van Stockholm

Fransman is in de finale te sterk voor de Fin Jarkko Nieminen.

Tennisser Gaël Monfils heeft in Stockholm zijn eerste toernooi van dit jaar gewonnen. De Fransman was in de finale met 7-5, 3-6 en 6-2 te sterk voor Jarkko Nieminen uit Finland. Voor de 25-jarige Monfils is het de vierde titel in zijn carrière. Vorig jaar won hij in Metz en eerder was hij ook de sterkste in Montpellier en Sopot.

Het ATP-toernooi van Moskou werd gewonnen door Janko Tipsarevic. In een Servisch onderonsje was hij met 6-4 en 6-2 te sterk voor Viktor Troicki. De 27-jarige Tipsarevic behaalde zijn tweede toernooizege in zijn loopbaan. Eerder dit jaar was hij de sterkste in Kuala Lumpur.

Matwé Middelkoop is in de tweede kwalificatieronde van het ATP-toernooi in Sint-Petersburg gestrand. De 28-jarige speler uit Leerdam ging in drie sets onderuit tegen Alexander Kudryavtsvev uit Rusland: 6-7, 7-6 en 4-6. (Novum)