Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Politiek

Syrië reageert op VS: haalt eigen ambassadeur weg uit Washington

Eerder vandaag maakten de VS bekend dat het de Amerikaanse ambassadeur weg heeft gehaald uit Syrië. Nu volgt het antwoord: Syrië haalt de eigen ambassadeur weg uit Washington.

De Syrische ambassade in de Amerikaanse hoofdstad heeft dat vandaag laten weten. De woordvoerder, Roua Shurbaji, zegt dat ambassadeur Imad Moustapha de stad vandaag verlaten heeft.

De VS haalden Robert Ford uit veiligheidsoverwegingen dit weekend weg uit Damascus. Hij zou aan “reële dreiging” blootstaan. De Amerikaanse regering houdt het regime van president Bashar al-Assad verantwoordelijk voor de dreiging, aldus woordvoerder Mark Toner.