Rellen bij protest

De betoging van Turkse Nederlanders tegen het geweld van de Koerdische PKK liep uit de hand.

. Een demonstratie van Turkse Nederlanders in Amsterdam is gistermiddag uit de hand gelopen. De lokale zender AT5 meldt dat er op de Sloterkade rellen uitbraken. Er zouden meerdere gewonden zijn gevallen. De ongeregeldheden verspreidden zich later naar het Vondelpark, de Overtoom en het Surinameplein. De politie rukte massaal uit in een poging de orde op straat te herstellen. Naast politieauto’s werd ook een aantal ambulances gesignaleerd. Hoeveel gewonden er precies zijn gevallen is nog niet duidelijk. De betoging van de Turken, die gericht was tegen het geweld van de Koerdische PKK, begon gisteren op het Museumplein in Amsterdam. Na de demonstratie trok een groep Turken naar een Koerdisch centrum op de Sloterkade, waar het tot confrontaties met de politie kwam. (NRC)