Ik heb geen behoefte aan meehuilen met de wolven

Wat is eerlijkheid u waard, mijnheer Ramsey Nasr? Naar aanleiding van uw artikel van 20 oktober wil ik u verzoeken te blijven bij uw gedichten. Dit stuk staat namelijk bol van onwaarheden en pertinente leugens, gebaseerd op meningen van anderen en organisaties die zelf leugens en onwaarheden de wereld insturen, die op hun beurt weer zijn gebaseerd op ‘voorlichting’ en waarheden van de Arabische c.q. Palestijnse kant.

Voorbeelden? „Hamas accepteert een Palestijnse staat binnen de grenzen van 1967.” Natuurlijk accepteren ze dat, want dan bestaat Israël niet meer! En Israël streeft niet naar een land met alleen maar Joden! Uw uitspraak is een pertinente leugen!

U verklaart minister Rosenthal voor gek. Ik verklaar u voor gek, omdat u de krant bevuilt met oude opvattingen die niet stroken met de werkelijkheid. Ik hoor en lees niets nieuws in uw stuk.

Als u toch eens wat anders wilt doen dan gedichten schrijven en in geschiedenis geïnteresseerd bent, ga dan eerst eens geschiedenis studeren. Verdiep u dan vooral in de geschiedenis van Israël en probeer tot een objectieve reactie te komen. Aan mensen met vooringenomenheid die meehuilen met de wolven in het bos hebben we geen behoefte – aan eerlijke voorlichting wel.

J. van Dam

Rotterdam

    • J. van Dam Rotterdam