Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Voetbal

Goal van het Weekend is van Bryan Ruiz

Ze zitten ertussen: weekeindes waarbij je van gekkigheid niet weet welke van al die fraaie goals er net even iets meer bovenuit stak. Dit was er zo een.

De ‘ellende’ begon al vroeg met Cristiano Ronaldo (Real) en werd er niet bepaald minder om door toedoen van de Braziliaan Cleverson (Avaí). Toen bleek dat de Algerijnse competitie haar eigen Messi heeft en Adam Eckersley (Aarhus) in Denemarken een wereldse vrije trap produceerde, leek de koek wel zo’n beetje op.

Eredivisie sterk vertegenwoordigd

Dat was echter - in zekere zin - buiten de Eredivisie gerekend. Groot geworden in Nederland en gisteren imposant acterend: Rafael van der Vaart (Spurs, v.a. 0.19s), Jefferson Farfán (Schalke) en, jawel, Royston Drenthe (Everton). Geen greintje Hollands maar wel mooi was de troosttreffer van Darren Fletcher (Man Utd) in de met 6-1 verloren derby tegen City.

Wel degelijk op de Eredivisie-schoen geleest en een werkelijk juweel: Bryan Ruiz laat Fulham zien wat hij waard is…