Espresso met Carla Bruni

Afgelopen woensdag beviel first lady van Frankrijk Carla Bruni van een dochter. Er werd hevig gespeculeerd over haar naam. Zou de kersverse dochter van Nicolas Sarkozy nu Dahlia, Giulia of Libia heten? ‘Het is Giulia geworden,’ zegt Bruni. ‘Libia was geen optie meer.

French President Nicolas Sarkozy's wife Carla Bruni-Sarkozy leaves a clinic where she gave birth on Wednesday carrying her baby girl Giulia, in Paris, Sunday, Oct. 23, 2011. (AP Photo/Lionel Cironneau) Carla Bruni verlaat het ziekenhuis met haar jongste spruit, Giulia. Foto AP / Lionel Cironneau

Luiers

Afgelopen woensdag beviel first lady van Frankrijk Carla Bruni van een dochter. Er werd hevig gespeculeerd over haar naam. Zou de kersverse dochter van Nicolas Sarkozy nu Dahlia, Giulia of Libia heten? ‘Het is Giulia geworden,’ zegt Bruni. ‘Libia was geen optie meer. Mariah Carey heeft haar zoontje al Moroccan genoemd.’ In plaats van espresso overhandig ik Carla Bruni eigengemaakte tiramisu. Om aan te sterken. ‘Ik kan wel wat gebruiken,’ zegt de presidentsvrouw. ‘Mijn man stuurt me de hele tijd sms-jes over Angela Merkel en het Europese noodfonds.’

Klopt het dat president Sarkozy niet aanwezig was bij de geboorte van hun dochter? Carla Bruni knikt. ‘Hij is wel even “hallo” komen zeggen,’ vertelt ze. ‘Maar het kon ook zijn dat hij aan het telefoneren was.’ Verwacht ze dat haar man luiers zal gaan verschonen? ‘Dat hangt af van de situatie in Griekenland, Spanje, Portugal en Italië. Ik denk dat hij nog eerder borstvoeding zal geven.’ De 43-jarige Bruni heeft met gerechtelijke stappen gedreigd als er onrechtmatig foto’s van haar dochter in de pers verschijnen. ‘Nicolas vond dat overdreven,’ zegt ze. ‘Hij is bang dat hij Giulia anders helemaal niet zal zien.’ Wat vindt ze van benaming ‘de toekomst van Frankrijk’ die Bernadette Chirac gaf aan hun dochter? ‘Ze verwacht dat mijn baby een rol gaat spelen tijdens de aankomende presidentsverkiezingen,’ antwoordt Bruni. ‘Maar ik heb Nicolas al gezegd dat hij kan fluiten naar een tweede termijn.’

    • Ernest van der Kwast