EHL: drie Nederlandse hockeyploegen verder

Rotterdam, Amsterdam en Bloemendaal naar achtste finales.

Rotterdam heeft zich ondanks een nederlaag geplaatst voor de achtste finales van de Euro Hockey League. In het Belgische Brasschaat bleek gisteren KHC Dragons met 5-4 te sterk, maar de ploeg van trainer Reinoud Wolff gaat achter de thuisploeg als tweede door. Roderick Weusthof, Jeroen Hertzberger, Diederick Vidal en Paul Melkert scoorden voor Rotterdam.

Naast Rotterdam schaarde ook Amsterdam zich dit weekeinde bij de laatste zestien. In Antwerpen werd overtuigend gewonnen van Cookstown (10-1). Mirco Pruyser en Floris Evers waren met respectievelijk vijf en drie treffers de uitblinkers bij de Amsterdammers. Gisteren versloegen de Amsterdammers ook het Engelse Reading (2-1). Bloemendaal plaatste zich twee weken geleden al voor de achtste finales. (Novum)