Dode na botsing op bewust gecreëerde file

. De politie heeft zaterdag op de A2 opzettelijk een file gecreëerd om een achtervolging te beëindigen. De voortvluchtigen reden omstreeks 10.00 uur bij Vinkeveen vol op de file in die hen had moeten afremmen, waardoor een 35-jarige man uit Maastricht om het leven kwam. Volgens het Korps Landelijke Politiediensten gebeurt het vaker dat de politie matrixborden op rood zet om een file te creëren als iemand op de snelweg wordt gezocht. Daarvoor zijn protocollen. De Rijksrecherche gaat onderzoeken of die voorschriften zijn nageleefd. De politie achtervolgde twee mensen in een auto, die bij een tankstation bij Culemborg weg waren gereden zonder te betalen. De twee verdachten, een man van 47 uit Tilburg en een 24-jarige Rotterdammer, raakten door de botsing gewond. (Novum)