Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Sport

De Russische leiders spelen een potje badminton

Medvedev
Medvedev

Wist u al dat Dmitri Medvedev graag een potje badminton speelt? De Russische president plaatste vandaag een filmpje op zijn eigen site waarin hij eerst de schoonheid van de sport uitlegt en het daarna opneemt tegen die andere Russische leider, Vladimir Poetin.

De sport helpt je niet alleen fitter te worden en je reactiesnelheid te verbeteren, maar zelfs om moeilijke keuzes te maken. “Want badmintonners kunnen snel beslissingen maken en daarmee succesvol worden in het leven,” zei de president die zijn functie volgend jaar vrijwel zeker weer afstaat aan zijn voorganger, Vladimir Poetin.

Niet geheel toevallig is Poetin ook de tegenstander in het spelletje badminton dat we vervolgens te zien krijgen. In een voor de rest lege gymzaal zien we de twee het shuttletje heen en weer slaan, maar helaas wordt het punt niet afgemaakt. Poetin besluit op een gegeven moment dat het genoeg is en stopt de rally.

Het filmpje is gemaakt om badminton te promoten als sport op Russische scholen, maar er wordt vooral de draak mee gestoken. Medvedev kan zich beter bezighouden met belangrijkere nationale en globale problemen, vinden de meesten.

Toch staat deze roep om aandacht voor een sport niet op zichzelf: Boris Yeltsin maakte zich ooit sterk voor tennis en Poetin liet zich dikwijls in beeld brengen terwijl hij zijn judo- en skikwaliteiten tentoonstelde.