Daar staat ie dan, de Nederlandse heli in Libië

Eind februari mislukte een Nederlandse evacuatie van een Nederlandse ingenieur in Libië. Daarbij vielen drie militairen en een Nederlandse legerhelikopter in handen van Libië. De drie militairen kwamen na twaalf dagen vrij, maar de helikopter bleef achter.

RTL-verslaggever Rick Konijnenbelt speurde de Lynx-helikopter op, maar er is weinig meer van over. De wieken van de helikopter draaien nog wel, maar dan alleen met de hand.

http://www.youtube.com/watch?v=_eAPrXCu8RQ

Toch wil Nederland de helikopter wel terug, zegt een woordvoerder van het ministerie van Defensie tegen RTL Nieuws.

“We zullen in overleg treden met het huidige regime in Libië om te kijken of we hem terug kunnen halen. De Lynx-helikopter is van ons en hij hoort daar niet op een strand te staan. Hoe de helikopter terug moet komen, is nog niet bekend en daarom de kosten van de repatriëring ook nog niet.”

    • Lex Boon