Criticus Hans van den Bergh overleden

Letterkundige Hans van den Bergh, voormalig hoogleraar cultuurwetenschappen aan de Open Universiteit in Heerlen, is donderdagavond overleden. Hij was 78 jaar. Van den Bergh schreef ruim dertig jaar lang toneelkritieken in Het Parool en publiceerde diverse boeken over toneel, waaronder De sterren van de hemel (2005) waarin acteurs aan het woord kwamen over hun vak.

Letterkundige Hans van den Bergh, voormalig hoogleraar cultuurwetenschappen aan de Open Universiteit in Heerlen, is donderdagavond overleden.

Hij was 78 jaar. Van den Bergh schreef ruim dertig jaar lang toneelkritieken in Het Parool en publiceerde diverse boeken over toneel, waaronder De sterren van de hemel (2005) waarin acteurs aan het woord kwamen over hun vak. Als voorzitter van het Multatuli Genootschap bezorgde hij de volledige werken van de schrijver en hij was initiatiefnemer van het Multatuli-borstbeeld in Amsterdam.

De laatste jaren liet Van den Bergh van zich horen als woordvoerder en pamflettist van het Republikeins Genootschap.