City vernedert United in Manchester-derby

Manchester City wint met 6-1 bij ploeg van Alex Ferguson.

Manchester City heeft met overmacht de derby van Manchester gewonnen. De ploeg van trainer Roberto Mancini won op Old Trafford met maar liefst 6-1 van United. Mario Balotelli maakte de eerste twee doelpunten. Door de overwinning heeft koploper City 25 punten uit negen duels, vijf meer dan de stadsgenoot die tweede staat.

Balotelli opende in de 22e minuut de score en even later maakte hij zijn tweede treffer. Toen stond de ploeg van trainer Sir Alex Ferguson al met tien man. Centrale verdediger Jonny Evans werd met rood van het veld gestuurd. Die tegenslag kwam de thuisploeg niet meer te boven.

Sergio Aguero besliste twintig minuten voor tijd het duel (0-3), al deed Darren Fletcher nog wel iets terug. De tegentreffer kon echter niet voorkomen dat City, waar Nigel de Jong de hele wedstrijd op de bank bleef, in de slotminuten uitliep naar een monsterscore. Twee treffers van Edin Dzeko en een van David Silva zorgden voor de eindstand.

Chelsea slaagde er niet in ten koste van Manchester United op te schuiven naar de tweede plaats. Gisteren werd met 1-0 verloren van promovendus Queens Park Rangers. Chelsea speelde na rode kaarten voor José Bosingwa en Didier Drogba de hele tweede helft met negen man.

Op het moment dat Bosingwa werd weggestuurd keek Chelsea al tegen een achterstand aan. Heidar Helguson benutte in de tiende minuut een strafschop. Kort voor rust moest ook Drogba vertrekken na gevaarlijk inkomen op Adel Taarabt. Chelsea kreeg met negen man weliswaar de beste kansen, maar scoorde niet.

Rafael van der Vaart hielp Tottenham Hotspur met twee doelpunten aan een 2-1 uitzege bij Blackburn Rovers. Daarmee komt het voorlopige seizoenstotaal van de Nederlander op vijf doelpunten. De Spurs staan vijfde in de Premier League.

Robin van Persie bewees zijn waarde weer voor Arsenal. Mede dankzij twee doelpunten van de Nederlander wonnen de Gunners thuis met 3-1 van Stoke City. Gervinho had Arsenal na 27 minuten op voorsprong gezet, maar die achterstand werd weggewerkt door Peter Crouch. Van Persie zorgde voor de 2-1 en 3-1.

Het Fulham van Martin Jol ging voor eigen publiek met 3-1 onderuit tegen Everton. Royston Drenthe opende de score voor de bezoekers, waar John Heitinga op de bank bleef. Voormalig Twente-speler Bryan Ruiz maakte in de 67e minuut de 1-1. In blessuretijd bezorgden Louis Saha en Jack Rodwell Everton de zege. (Novum)