Bom aan flitspaal

Drie mensen raakten gewond bij de explosie.

. In Voorschoten zijn drie gewonden gevallen bij de ontploffing van een explosief. Eén van hen is zwaargewond. Het explosief zat vast aan een flitspaal en was net verwijderd door de Explosieven Opruimingsdienst.

De politie kreeg zaterdagnacht rond 03.30 uur een melding binnen van een voorbijganger dat er iets verdachts gebeurde bij de flitspaal. De politie schakelde de Explosieven Opruimingsdienst in. Volgens ooggetuigen had een medewerker zijn beschermende pak al uitgetrokken toen de bom even na 07.15 uur plotseling afging.

De gewonde medewerkers zijn een 44-jarige sergeant een ranggenoot van 41 van de luchtmacht. Eén van hen is er ernstig aan toe, zegt het ministerie van Defensie. Een technisch rechercheur raakte lichtgewond, meldt een politiewoordvoerder. (NRC)