Europese beurzen openen met lichte winst - Damrak zakt in het rood

De Europese beurzen zijn vandaag met een kleine plus geopend, ondanks de onzekerheid over een oplossing voor de Europese schuldencrisis.

De AEX opende 0,5 procent hoger op 307, maar is inmiddels alweer in het rood gezakt naar -0,3 procent (live koersen). Beleggers reageren afwachtend nu er geen concrete resultaten zijn geboekt op de eurotop van gisteren.

Omstreeks 11.30 uur noteerden de Europese beurzen lichte winst: Frankfurt (0,63 procent), Londen (0,39 procent) en Parijs (0,01 procent). In Azië sloten de beurzen met forse winst. De Nikkei-index in Tokio staat 1,9 procent in de plus en de Hang Seng in Hongkong noteerde 4 procent winst.

De Europese leiders komen woensdag in Brussel opnieuw bijeen voor een extra top. Dan moet duidelijk worden op welke manier het noodfonds meer vuurkracht kan krijgen.