Benzinedief die op file inreed wordt beschuldigd van doodslag

De man die afgelopen zaterdag benzine stal, op de vlucht sloeg voor de politie en vervolgens op een file inreed, wordt doodslag ten laste gelegd. De dief ramde een stilstaande auto, waarbij een 35-jarige inzittende daarvan overleed.

De 47-jarige man was zonder te betalen weggereden bij een benzinestation. De politie zette de achtervolging in en creëerde met opzet een file op de A2 bij Abcoude. De dief reed daar vervolgens op in.

De ANWB is het oneens met beslissing van de politie om moedwillig een file te veroorzaken om de dief te pakken, laat directeur Guido van Woerkom vanavond weten tegen RTL Nieuws. “Er valt nu een dode bij, omwille van een paar liter benzine. Doel en middel zijn niet met elkaar in evenwicht.”

In de auto van de benzinedief zat ook een bijrijder; deze 24-jarige man is vandaag vrijgelaten. Hij heeft geen strafbare feiten gepleegd, vindt het OM.

    • Peter Zantingh