Rouvoet voorzitter Zorgverzekeraars

Den Haag : 24 juni 2009 Andre Rouvoet. © foto Roel Rozenburg André Rouvoet gaat aan de slag bij Zorgverzekeraars Nederland. Foto NRC / Roel Rozenburg

André Rouvoet is benoemd tot nieuwe voorzitter van Zorgverzekeraars Nederland (ZN). Hij gaat op 1 februari 2012 aan de slag voor een periode van vier jaar.

Rouvoet:

“Er liggen voor de zorgverzekeraars geweldige uitdagingen, in het bijzonder als het gaat om de kwaliteit en de kostenbeheersing in de zorg. Juist zorgverzekeraars, die via hun inkooprol eerst en vooral de belangen van alle verzekerden van Nederland willen behartigen, kunnen daar een sleutelrol in vervullen. Ik beschouw dat als een enorme uitdaging waaraan ik als voorzitter van de brancheorganisatie graag mijn bijdrage wil leveren.”

Rouvoet volgt Hans Wiegel op, die sinds de oprichting van ZN in 1995 voorzitter is van de brancheorganisatie van de Nederlandse zorgverzekeraars.

Rouvoet was van februari 2007 tot oktober 2010 minister voor Jeugd en Gezin en vicepremier in het kabinet Balkenende IV. Sinds 1994 zat hij in de Tweede Kamer, eerst namens de RPF en sinds 2001 voor de ChristenUnie. Op 17 mei dit jaar nam hij afscheid van de Kamer, na exact vijfduizend dagen Kamerlid te zijn geweest.

    • Marije Willems