PSV verspeelt punten tegen Vitesse

PSV is voor de vierde keer dit seizoen tegen puntverlies aangelopen. In Arnhem bleef de ploeg van trainer Fred Rutten tegen Vitesse steken op 1-1.

De Eindhovenaren gingen door een doelpunt van Tim Matavz met een 0-1 voorsprong rusten, na een uur spelen zorgde Wilfried Bony voor de gelijkmaker.

PSV ziet door het gelijkspel de achterstand op AZ oplopen tot vier punten. De Eindhovenaren delen de tweede plaats met FC Twente. Vitesse, dat dit seizoen in het Gelredome nog geen wedstrijd heeft verloren, bekleedt net achter Feyenoord de vijfde plaats.

AZ blijft de koploper in de Eredivisie. De Alkmaarders boekten eerder vanmiddag een 1-0 overwinning op Roda JC. FC Twente liep op bezoek bij FC Groningen tegen puntverlies aan. De ploeg van trainer Co Adriaanse kwam in de Euroborg niet verder dan 1-1.

Feyenoord laat Ajax ontsnappen in Klassieker

De Klassieker tussen Ajax en Feyenoord in Amsterdam eindigde eerder vanmiddag in een 1-1 gelijkspel. Feyenoord had het betere van het spel en Stefan de Vrij zette de bezoekers na een uur spelen op voorsprong Via Jan Vertonghen werd het in de 67e minuut gelijk.

    • Pim van den Dool