Gewonde bomruimer Defensie ontslagen uit ziekenhuis

De 41-jarige sergeant-majoor van de landmacht die vanochtend gewond raakte bij de ontploffing van een zelfgemaakte bom die aan een flitspaal in Voorschoten zat is ontslagen uit het ziekenhuis. De militair mocht aan het begin van de avond weer naar huis, meldt het ministerie van Defensie.

Eerder meldde het ministerie al dat de toestand van de twee leden van de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) die gewond raakten bij de explosie stabiel was. Bij de ontploffing raakte een 44-jarige sergeant-majoor van de luchtmacht zwaargewond. Naast de militairen raakte nog een technisch rechercheur lichtgewond.

De politie kreeg zaterdagnacht rond 03.30 uur een melding binnen van een voorbijganger dat er iets verdachts gebeurde bij de flitspaal. De politie vertrouwde de zaak niet en schakelde de explosieven opruimingsdienst in. Toen de bomruimer het explosief op de flitskast zondagochtend even na 07.15 uur aan het demonteren was, ontplofte deze.

    • Pim van den Dool