AZ wint nipt van Roda JC, puntverlies voor FC Twente

AZ blijft ook na dit weekeinde koploper in de Eredivisie. De Alkmaarders boekten vanmiddag thuis een 1-0 overwinning op Roda JC. FC Twente verspeelde punten op bezoek bij FC Groningen (1-1).

Rasmus Elm kroonde zich kort na rust tot matchwinner door direct raak te schieten uit een corner. AZ komt door de achtste zege van het seizoen na tien wedstrijden op 25 punten.

FC Twente liep op bezoek bij FC Groningen tegen puntverlies aan. De ploeg van trainer Co Adriaanse kwam in de Euroborg niet verder dan 1-1. Ola John opende na twintig minuten de score voor Twente, maar via oud-Ajacied Hyun Jun Suk sleepte de thuisploeg een punt uit het vuur.

Feyenoord laat Ajax ontsnappen in Klassieker

De Klassieker tussen Ajax en Feyenoord in Amsterdam eindigde eerder vanmiddag in een 1-1 gelijkspel. Feyenoord had het betere van het spel en Stefan de Vrij zette de bezoekers na een uur spelen op voorsprong Via Jan Vertonghen werd het in de 67e minuut gelijk.

    • Pim van den Dool