Afghaanse minister ontsnapt aan aanslag

De Afghaanse minister Bismullah Khan ontsnapte vandaag aan een zelfmoordaanslag. Foto AFP / Shah Marai

De Afghaanse minister van Binnenlandse Zaken, Bismullah Khan, is ontsnapt aan een zelfmoordaanslag. Zijn dienstauto werd in de provincie Parwan, ten noorden van Kabul, aangevallen.

Eerder op de middag was onduidelijk of Khan zelf in de auto zat op het moment van de aanval, maar dat blijkt niet het geval te zijn geweest. De persoon die de zelfmoordaanslag probeerde te plegen werd neergeschoten door de bodyguards van Khan. Hij is inmiddels overleden.

Aanslagen op hooggeplaatste Afghaanse politici en functionarissen zijn het laatste jaar aan de orde van de dag vanwege het toegenomen geweld in het land. Onder anderen de halfbroer van president Karzai, de belangrijkste vredesonderhandelaar van de president en de gouverneur van de provincie Kunduz werden dit jaar al gedood bij aanvallen door vermoedelijk Talibaanstrijders.


Grotere kaart weergeven

    • Lex Boon