'Ze komt niet wanhopig over - dat is een pluspunt'

Datingsite Paiq koppelt wekelijks voor Lux twee singles. Deze week Esther en Nick.

Voor

Esther: „Op de dag dat mijn man het huis uitging, begon ik net aan een nieuwe baan. Ik moest meer uren gaan werken en thuis het verdriet van onze twee kinderen zien op te vangen – een hectische periode. Pas later ontdekte ik de voordelen van het gescheiden zijn. Je kunt jezelf weer meer vormgeven, meer leven volgens je eigen ritme.”

Nick: „Ik heb drie zoons. De jongste van achttien woont bij mij, de oudste twee komen op eigen houtje langs. Hun moeder en ik zijn tien jaar geleden uit elkaar gegaan. We hadden al een groot deel van onze relatie gelat, maar toen liep het echt ten einde.”

Zij: „Mijn ex en ik gaan redelijk goed met elkaar om. We spreken elkaar regelmatig over de kinderen. We overleggen vooral de grote dingen; veel van de dagelijkse zorg doe ik alleen. Soms mis ik een sparringpartner.”

Hij: „Ik heb wel vriendinnen gehad sinds mijn scheiding. Soms leek het serieus, maar achteraf bezien was het dat niet.”

Zij: „Kort na de scheiding ontmoette ik een man via een relatiesite. We werden vreselijk verliefd – je bent hyper na zo’n enorme verandering, en bevattelijk voor positieve aandacht. Het was leuk en gezellig, maar het duurde niet lang. Een typische rebound-relatie. We zijn nog wel bevriend.”

Hij: „Ik hou van slanke, intelligente, een beetje eigenwijze vrouwen. Zelf heb ik ook zo mijn mening over dingen, ik volg niet klakkeloos de regels. Ik ben geen typische ‘man’-man: ik heb meer vriendinnen dan vrienden en hou ervan om lang over dingen door te praten.”

Na

Hij: „In het café waren drie blind dates tegelijk aan de gang, dus het duurde even voordat ik zeker wist dat ik de goede vrouw tegenover me had. Wel een geestig begin. Ze had donker haar en sportieve kleding – niet erg opvallend.”

Zij: „Ik vond het een aardige man. Hij is ook gescheiden, dus we konden het hebben over kinderen en werk en hoe je dat combineert met relaties en een nieuw leven.”

Hij: „Ze is assertief, en ze komt niet wanhopig over – dat is een pluspunt, want gretigheid bij een vrouw is een afknapper eerste klas.”

Zij: „Ik voelde me op mijn gemak bij hem, maar voor meer dan een veilig gesprek waren er toch niet genoeg raakvlakken. Na een half uur zei ik dat mensen al na tien seconden schijnen te weten of ze een klik met een ander voelen, en dat die er volgens mij tussen ons niet was. Op onze leeftijd mag je het beestje wel bij de naam noemen, toch.”

Hij: „Toen we eenmaal geconcludeerd hadden dat het geen match was, voerden we een ontspannen gesprek.”

Zij: „Ik wilde ergens buiten een sigaret roken, dus gingen we vanuit het café nog naar een terras. Daar zei hij dat hij het best gezellig vond, maar geen intellectuele klik met mij voelde. Nou ja, prima, dacht ik. Misschien wist hij niet goed wat hij met me aanmoest.”

Hij: „Ze vindt zeker iemand. Ik geloof alleen niet dat ze al helemaal klaar is voor een nieuwe man.”

    • Sandra Heerma van Voss