Uitgelicht zondag

Argentinian born conductor Daniel Barenboim plays piano as he talks of Georges Bizet's opera Carmen, during a presentation at the Catholic University in Milan, Italy, Tuesday, Nov. 24, 2009. Bizet's opera, in a new production by Barenboim and Dante, will open Milan's Teatro Alla Scala opera season on Dec. 7. (AP Photo/Alberto Pellaschiar) AP

Film

The Philadelphia Story. (George Cukor, 1940, VS). Elegante komedie van George Cukor uit 1940. Het verhaal – man krijgt spijt van ruzie en zoekt zijn ex weer op, die op het punt staat te trouwen – kennen velen van de remake High Society uit 1956, met Bing Crosby, Grace Kelly en Frank Sinatra. De confrontaties tussen Cary Grant, James Stewart en Katharine Hepburn zijn subtieler dan die van het latere trio en er wordt niet doorheen gezongen. Eén, 14.05-15.55u.

Spirited Away (Hayao Miyazaki, 2001, Japan). Prachtig animatiesprookje voor volwassenen en kinderen. Als een Alice in Wonderland belandt een tienjarig meisje in een vreemde wereld waar haar vraatzuchtige vader en moeder al snel in varkens veranderen en ze de strijd met een heks moet aangaan.Ned.3, 15.30-17.30u.

In Which We Serve (David Lean & Noel Coward, 1942, GB). Noel Coward tekende voor scenario, coregie en hoofdrol in uitstekende oorlogsfilm over de bemanning van een torpedojager. BBC 2, 15.30-17.20u.

We Dive at Dawn (Anthony Asquith, 1943, GB). Spannende oorlogsfilm speelt zich af aan boord van een Engelse onderzeeër die op weg is om een Duits slagschip tot zinken te brengen. De duikboot achtervolgt de vijand tot in de zwaar verdedigde Baltische Zee en krijgt daar een tekort aan brandstof. BBC 2, 17.20-18.55u.

Informatief

Schipperen op het Wad. Het gaat slecht in de garnalenvisserij: lage prijzen, hoge kosten. Op het Wad worden binnenkort ook nog eens gebieden gesloten voor visserij. Vissers, natuurbeschermers en overheden bezinnen zich op de toekomst.Ned.2, 15.30-16.00u.

Operation Jericho. Acteur en piloot Martin Shaw gaat op zoek naar het hoe en waarom van een luchtactie in februari 1944. Een squadron laagvliegende Mosquito’s legde op 18 februari de muren van de gevangenis van Amiens plat. Nog steeds is niet bekend waarom en op wiens bevel. BBC 2, 21.00-22.00u.

Kruispunt: Willem Wilmink, een ongelovig katholiek. Portret van de Enschedese schrijver/dichter Willem Wilmink (1936-2003), die niet graag uitkwam voor zijn hang naar het katholicisme. Gepraat wordt met Wilminks weduwe Wobke, met dochter Marieke en met Herman Finkers. Volgens de laatste was katholiek zijn bij Wilmink geen keuze maar een geaardheid.Ned.2, 23.05-23.30u.

Amsterdam Dance Event. Geraldine Kemper en Ajouad El Miloudi doen verslag van het vierdaagse festival voor elektronische dansmuziek in de hoofdstad.Ned.3, 00.10-01.05u.

Amusement

Daniel Barenboim und Pierre Boulez spielen Liszt. Staatskapelle Berlin o.l.v. Pierre Boulez en Daniel Barenboim, piano, spelen van Franz Liszt Pianoconcert nr 1 en Pianoconcert nr 2 en Siegfried-Idyll van Richard Wagner. In de toegift speelt Barenboim Liszts Consolation nr 3 en de Valse oubliée nr 1. Het concert werd op 9 juni van dit jaar opgenomen in de Philharmonie Essen. Arte, 18.15-19.45u.

Sport

Rugby: Frankrijk - Nieuw-Zeeland. Rechtstreeks verslag van de finale van het toernooi om het wereldkampioenschap rugby in Eden Park Stadium in Auckland, Nieuw-Zeeland. Ned.1, 09.50-12.00u.