Uitgelicht zaterdag

RNPS IMAGES OF THE YEAR 2008 Mateja Robnik of Slovenia negotiates a track of the women's giant slalom FIS World Cup event in Maribor January 12, 2008. REUTERS/Petr Josek(SLOVENIA) REUTERS

Film

Follow the Fleet (Mark Sandrich, 1936, VS). Kostelijke musical met Fred Astaire en Ginger Rogers. Verhaaltje over verliefde zeelieden is ondergeschikt aan door Irving Berlin gecomponeerde nummers, waaronder I’m Putting All My Eggs in One Basket, Let Yourself Go en Let’s Face the Music and Dance.BBC 2, 13.00-14.50u.

A Prairie Home Companion (Robert Altman, 2006, VS). Zwanenzang van de meester van de ensemblefilm is een melodieus gecomponeerde, gefictionaliseerde schets van het reilen en zeilen van de gelijknamige, liveradioshow vol country-and-western. Met Meryl Streep en Lily Tomlin als zingende zussen en Woody Harrelson en John C. Reilly als zingende cowboys.RTL8, 23.00-01.10u.

La science des rêves (Michel Gondry, 2006, F). De Franse regisseur Michel Gondry (Eternal Sunshine of the Spotless Mind) knutselt in deze film met eierdozen en toiletrollen een droomwerkelijkheid waarin Gael Garciá Bernal rondvliegt volgens zijn eigen droomtechniek. Gondry’s oeuvre zit vol verlangen naar de tijd dat je met Lego en Meccano je eigen wereld kon bouwen. Canvas, 23.00-00.42u.

Informatief

Sur les traces de Tintin. Serie documentaires waarvan vanmiddag alle vijf delen worden uitgezonden. Tekeningen uit Kuifje-albums worden gemonteerd tussen beelden die gemaakt zijn op locaties die in de albums een rol spelen en er wordt stilgestaan bij het creatieve proces van geestelijk vader Georges Remi, onder meer middels archiefopnamen. Achtereenvolgens De Sigaren van de Farao; De Blauwe Lotus (14.45u); De Krab met de Gulden Scharen (15.30u); De Zonnetempel (16.15u) en tot slot Kuifje in Tibet (17.00u).Arte, 14.00-17.45u.

Het beste idee van Nederland. Nieuw seizoen van het programma waarin ingenieuze oplossingen voor problemen in het huishouden worden voorgelegd aan een jury. Dit jaar zijn er vier categorieën: koken & huishouden, klussen & wonen, kind & gezin en hobby & vakantie. Presentatie: Beau van Erven Dorens. SBS6, 20.30-22.00u.

Louis Theroux: the ultra Zionists. Theroux duikt in de radicale subcultuur van ultranationalistische Joodse kolonisten die koste wat kost willen wonen in de door Israël sinds 1967 illegaal bezette Palestijnse gebieden ten westen van de Jordaan. Ned.3, 20.50-22.00u.

Amusement

Nacht van de popmuziek. Leo Blokhuis en Matthijs van Nieuwkerk presenteren muziekfilmpjes uit het archief van Fenno Werkman. Vanavond o.a. Marianne Faithfull, Fleetwood Mac, Thin Lizzy, Jim Croce, Duran Duran. Ook verrassende combinaties: Rufus Wainwright & Moby, Sean Lennon, Kate Bush & David Gilmour en Smokey Robinson & Aretha Franklin. Ook aandacht voor soul en funk, met opnamen van Gil Scott-Heron, The Isley Brothers en Marvin Gaye.Ned.3, 22.55-01.55u.

Radio

Tom Waits Special. Jaap Boots draait nummers van Waits’ nieuwe studioalbum Bad As Me. Cloudmachine en Bart de Win spelen eigen nummers en muziek van Waits. En er is een door luisteraars samengestelde Tom Waits top-3.Radio 6, 14.02-16.02u.

Opera live: Elektra. Het Nederlands Philharmonisch Orkest en Toonkunstkoor Amsterdam o.l.v. Marc Albrecht, die met deze opera van Richard Strauss debuteert als chef-dirigent van zowel DNO als NPO. Solisten: Michaela Schuster als Klytämnestra en Linda Watson als Elektra. Radio 4, 19.02-23.00u.