Televizier-Ring voor 'VI'

Het tv-programma Voetbal International heeft gisteravond de Gouden Televizier-Ring gewonnen. De talkshow van RTL 7 kreeg 37 procent van de stemmen van het publiek. Presentator Wilfred Genée en beroepsmopperaar Johan Derksen lieten verstek gaan: zij presenteerden hun reguliere vrijdaguitzending. Het was de 46ste keer dat de publieksprijs voor beste tv-programma werd uitgereikt.

De andere genomineerden waren The Voice of Holland (RTL 4) en Wie is de mol? (AVRO). Dit spelprogramma van de AVRO greep voor de vierde keer naast de prijs. Tijdens het Gouden Televizier-Gala in het Amsterdamse theater Carré gingen de Zilveren Televizier-Sterren voor beste tv-man en -vrouw naar Jeroen van Koningsbrugge en Linda de Mol. Van Koningsbrugge is teamcaptain in het RTL 4-programma Ik hou van Holland en maakt het persiflageprogramma Neonletters (AVRO). Linda de Mol droeg de prijs op aan haar ouders. Tijdens de show kreeg het NCRV-programma Man bijt hond de prijs van het meest beeldbepalende programma uit de TV Canon over de afgelopen 60 jaar.