Oeuvre Duras opgenomen in de Bibliothèque de la Pléiade

Het oeuvre van de Franse schrijfster Marguerite Duras (1914-1996) wordt toegevoegd aan de Bibliothèque de la Pléiade. Dit meldt de Franse krant Le Monde op haar website.

De Bibliothèque de la Pléiade is een prestigieuze serie van de Franse uitgeverij Gallimard die sinds de jaren dertig van de vorige eeuw bestaat. In de serie wordt met name Franstalige literatuur opgenomen, maar ook Britten als Jane Austen en William Shakespeare hebben er een plaatsje in gekregen. De boeken uit de Pléiade-reeks zijn in leer gebonden, hebben een gouden band en zijn gedrukt op bijbelpapier. In de reeks zijn tot nu toe vijfhonderd titels van gecanoniseerde schrijvers uitgebracht.

Duras werd geboren en groeide op in de toenmalige Unie van Indochina, thans Vietnam. Ze schreef romans, verhalen, toneelstukken en filmscripts. Voor haar roman L’Amant (1984) ontving ze de Prix Goncourt.