Maatschappelijk verantwoord

Een weekje maatschappelijk verantwoord ondernemen op het mbo. Wij staan met onze leerlingen stil bij ondernemen met respect voor mens, milieu en maatschappij. Mijn leerlingen discussiëren over hun rol als consument. Mag je nog wel een mooie, maar veel te goedkope spijkerbroek kopen, als je weet dat deze gemaakt is door kinderen die zeven dagen per week onder erbarmelijke omstandigheden moeten werken? Twijfel bij de meesten. De verleiding is groot, maar ze voelen toch compassie voor deze onfortuinlijke kinderen. Dus? Deze broek maar niet kopen en in het rek laten hangen? Op de achterste bank schiet een vinger de lucht in.

„Ja maar juf, dan hebben die arme kindertjes die broek helemaal voor niks moeten maken en dat is pas echt zielig.”

Marjo Kerkhof

    • Marjo Kerkhof