Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Politie, recht en criminaliteit

In Frankfurt is Occupy-protest groter dan in Nederland

Protestors demonstrate near the European Central Bank (ECB) in downtown Frankfurt, central Germany Saturday Oct. 22, 2011. Police spokeswoman Isabell Neumann said Saturday the Occupy Frankfurt protesters marched peacefully through the city. Organizers of the protest - which is inspired by New York's Occupy Wall Street movement - said turnout was about 6,000. Some protesters have been camping out in front of the European Central Bank's office tower in Frankfurt since a demonstration of around 5,000 there last week. Several hundred protesters criticizing banks and capitalism as a whole also took to the streets in Berlin, where about 4,000 had turned out last Saturday. ( AP Photo/dapd/: Martin Oeser)
Protestors demonstrate near the European Central Bank (ECB) in downtown Frankfurt, central Germany Saturday Oct. 22, 2011. Police spokeswoman Isabell Neumann said Saturday the Occupy Frankfurt protesters marched peacefully through the city. Organizers of the protest - which is inspired by New York's Occupy Wall Street movement - said turnout was about 6,000. Some protesters have been camping out in front of the European Central Bank's office tower in Frankfurt since a demonstration of around 5,000 there last week. Several hundred protesters criticizing banks and capitalism as a whole also took to the streets in Berlin, where about 4,000 had turned out last Saturday. ( AP Photo/dapd/: Martin Oeser) Betogers demonstreren vlakbij de Europese Centrale Bank in het centrum van Frankfurt. Foto AP / Martin Oeser

Rond de vierduizend betogers hebben vandaag deelgenomen aan een Occupy-protest in het Duitse Frankfurt. Dat meldt de Duitse politie. De actievoerders protesteerden tegen de dominante positie van de banken in het Europese financiële centrum.

Volgens politiewoordvoerder Isabell Neumann hielden de betogers van Occupy Frankfurt een vreedzame protestmars door het stadscentrum. Sommige betogers bivakkeren al sinds vorige week tegenover het kantoor van de Europese Centrale Bank in de stad.

Ook in Berlijn werd gedemonstreerd. Daar was de opkomst minder hoog. In de hoofdstad waren een paar honderd demonstranten op de been.

Occupy in Amsterdam en Rotterdam

In Amsterdam en Rotterdam hebben Occupy-betogers een protestmars gelopen. In Occupy Amsterdam namen zo’n 500 mensen deel aan de mars. In Rotterdam waren dat er ongeveer honderd.

Occupy Londen doet St. Paul’s Cathedral sluiten

In Londen is de St Paul’s Cathedral nog altijd gesloten door de hoeveelheid demonstranten die op de been is. Gistermiddag moest de kathedraal voor het eerst sinds de Tweede Wereldoorlog de deuren sluiten voor het publiek. De Occupy-demonstranten zorgen voor verhoogde risico’s voor de veiligheid van de kathedraal en haar bezoekers.

Het beeld van Londen vandaag:

Betogers verzamelen zich op Finsbury Square in het centrum van Londen. Foto AFP / Ben StansallBetogers verzamelen zich op Finsbury Square in het centrum van Londen. Foto AFP / Ben Stansall