Ik wil op Sport ook graag de uitslagen Goed, daar gaat de krant naar kijken

Het is duidelijk, dat de sportredactie zich wenst toe te leggen op achtergrondverhalen. Boeiend om te lezen, evenals de goed geschreven columns van Peter Winnen, Hugo Camps en Wilfried de Jong.

Desondanks ervaar ik het als een gemis geen uitslagen meer aan te treffen van de belangrijkste sportwedstrijden en de geboekte resultaten van Nederlandse sporters. Ik ben geen grote sportliefhebber, zoals wellicht meer lezers van de krant, en beperk me vaak tot het kennisnemen van uitslagen en standen. Is het niet te overwegen die toch maar wel te op te nemen, bijvoorbeeld in een kleiner lettertype?

Dick Eveleens (abonnee sinds 1959-1960)

Ellewoutsdijk

Sportjournalistiek is inderdaad, ook bij NRC Handelsblad, steeds meer een zaak geworden van duiding en analyse. Wedstrijduitslagen vinden de meeste lezers tegenwoordig makkelijk op Teletekst en internet, zegt chef Sport Harry Meijer – dus waarom daar kostbare ruimte aan opofferen? „We kiezen liever voor een katern met focus dan voor een veelheid aan nieuwtjes.”

Maar de uitslagen zijn wel rigoureus verdwenen. Het ‘Scorebord’ dat de krant jaren plaatste, is eerst afgeschaft, toen (na klachten van lezers) verkleind teruggekeerd, en daarna weer afgeschaft. Op maandag plaatst de krant nu nog de uitslagen van de Nederlandse voetbalcompetitie, maar niet meer de buitenlandse. Het is overigens ook een kwestie van geld: het Scorebord werd gemaakt door een betaalde freelancer.

Toch gaat zo een functie van de krant verloren, beseft ook de chef. Hij sluit niet uit dat er weer een uitslagenrubriek komt. Als de krant een ochtendeditie heeft? „We zullen het opnieuw bekijken”, aldus Meijer.