Hotel Seeko'o, een grote ijsschots in achttiende-eeuws Bordeaux

Zijn de kades van Bordeaux al eens bezongen in een chanson? Wie hier langs de rivier de Garonne wandelt, krijgt in ieder geval de aanvechting. En een goede plek om zo’n liedje te schrijven is Hotel Seeko’o, aan het noordelijke begin van de vier kilometer lange kade.

Vijftien jaar geleden was dit nog een verlaten gebied met vervallen pakhuizen, maar in 1995 begon de stad Bordeaux de wijk Les Hangars te ontwikkelen. Nu zitten er in de pakhuizen outletwinkels van grote merken en kijken strakke terrassen uit over de rivier. Vier jaar geleden opende de Bordelaise familie Carlotti er hun designhotel.

Je kunt het niet missen: een grote ijsschots (seeko’o betekent ‘ijsberg’ in het Inuit) op de hoek van een achttiende eeuwse huizenrij. De ijsschots is er neergezet met respect voor de geschiedenis: het hotel sluit mooi aan bij de historische panden en de ramen van het hotel hebben dezelfde maat als de achttiende eeuwse gevels. Op het glas zit folie met foto’s van oude havenindustrie.

Ik sliep in kamer 310, waar het plafond van zwart glanzend pvc is, waardoor je bij binnenkomst door de spiegeling even denkt dat je een immens hoge kamer bent binnengestapt. Het bad is breed genoeg voor twee personen naast elkaar.

Het is een fijne kamer waar je maar beter ook het ontbijt kan laten komen. Dat wordt anders geserveerd in de bar van het hotel. En het is weliswaar heel leuk om daar na aankomst een welkomstcocktail te drinken (keuze uit aangeklede cocktails van Bordelaise chef-koks, bedoeld als appetizer voor restaurantbezoek), het is geen ruimte om lekker te ontbijten. Een ei laat zich vanuit een loungestoel aan een laag tafeltje moeilijk leeglepelen.

Wie logeert in de ‘suite panoramique’ zou ook wel gek zijn om hiervoor de kamer af te gaan; die bezingt liever het fabelachtige uitzicht over de Garonne.

Bijzonderheden

De gevel van 1.000 vierkante meter is bekleed met corian, plaatmateriaal van kunststof, dat meestal in keukens en badkamers wordt gebruikt. De gevel bestaat uit facetten en vangt – net als een ijsberg – steeds anders het licht. Volgens de eigenaar is corian praktisch materiaal: één keer in de vier jaar afnemen met een sopje volstaat.

Locatie

54, quai de Bacalan

33300 Bordeaux

T. +33(0)5 56 39 07 07

contact@seekoo-hotel.com

Prijs per kamer

Varieert van 199 euro (suite junior, 27 m2) tot 390 euro (suite panoramique, 55 m2, ook geschikt voor familie met twee kinderen)

    • Monique Snoeijen