Citaten

„Ik schaam mij diep, iedere keer als ik beelden zie van Jorge Zorreguieta die aan de zijde van zijn dochter of onze koningin over een rode loper een kerk betreedt, of het Concertgebouw. Die beelden maken duidelijk dat het onmogelijk is een scheiding aan te brengen tussen privé- en staatsaangelegenheden. ”

Oud-minister Hedy d’Ancona, de Volkskrant, 18 oktober.

„Hoe creëer je een beweging voor duurzaam leven? Het heeft nog niet de kritische massa. Daarom ben ik enthousiast over jongeren, want die begrijpen het. Die zitten op de sociale netwerken. Wij geven ons bedrijf als het ware aan de consument. In Egypte begon de opstand bij tien mensen op internet en in zeventien dagen viel een regime. Als dat mogelijk is, kan de consument een bedrijf laten vallen in een nano-seconde.”

Unilever-topman Paul Polman wil duurzamer produceren, Trouw, 18 oktober.

„Verhagen is druk met zijn portefeuille bezig en verkoopt ons oude ideeën over groene voorstellen als nieuw. Het stelde al niet zo veel meer en het stelt nu nog minder voor.”

D66-leider Alexander Pechtold, NU.nl, 15 oktober.

„Er zitten heel wat mensen in corridors of power in het Westen te duimen dat Khadaffi net de laatste levensadem blies. Princes of darkness.”

Oud-VVD-Kamerlid Arend Jan Boekestijn twittert, 20 oktober.

„Er is maar één Heinekenontvoering en die is echt gebeurd. Als je over de rug van deze heren in negatieve zin overdrijft om daar zelf commercieel dik mee te verdienen, is dat laakbaar.”

Bart van Tuinen, advocaat van Heinekenontvoerders Meijer en Boellaard, over de film De Heineken Ontvoering, Algemeen Dagblad, 20 oktober.