Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Sport

Bokssters De Jong en Fontijn naar finale EK in Rotterdam

De Nederlandse bokssters Marichelle de Jong en Nouchka Fontijn hebben vrijdag opnieuw indruk gemaakt tijdens de Europese kampioenschappen boksen in Rotterdam. Beide Nederlandse vrouwen wonnen hun halve finale en boksen zaterdag om de Europese titel in hun klasse.

In de klasse tot 69 kilogram was De Jong vrijdagmiddag in de halve finale te sterk voor de Poolse Katarzyna Furmaniak: 21-10.

In de olympische klasse tot 75 kilo won Nederlands kampioene Nouchka Fontijn van Savannah Marshall uit Engeland, vorig jaar nog winnares van een zilveren medaille tijdens de wereldkampioenschappen in Barbados. Maar Fontijn bleek vrijdag een maatje te groot voor de Britse en won haar partij met ruim verschil: 15-7.

Marichelle de Jong komt zaterdagavond in het Rotterdamse Topsportcentrum in de finale uit tegen Maria Badoelina uit Oekraïne. Zij verloor onlangs nog met één punt verschil van Badoelina. Fontijn neemt het in haar strijd om de Europese titel op tegen de sterke Russische Nadezhda Torlopova.