binnenkijken

Thijs Wolzak kijkt binnen op een bijzondere plek. Deze week bij bridgeclub ’t Onstein in Vorden.

foto: thijs wolzak

Huis Bridgeboerderij ’t Onstein in Vorden is gelegen op het landgoed van Hans Melchers (links op de foto met blauwe spencer), de gefortuneerde zakenman die erevoorzitter van de bridgeclub is. Elf jaar geleden werd de boerderij verbouwd. „Heel gezellig met open haard en een bar”, zegt wedstrijdleider Wim Offerman.

Interieur De wanden van de twee speelzalen in de bridgeboerderij zijn behangen met jachttrofeeën. Rechts aan de wand bijvoorbeeld een springbok uit Namibië. Wedstrijdleider Offerman: „De heer Melchers is niet alleen fanatiek bridger maar ook hartstochtelijk jager.” Of bridgen en jagen goed bij elkaar passen? Offerman: „Die koppen verhogen de sfeer. Als je hier naar toe rijdt, heb je sowieso het gevoel dat je op vakantie gaat. De natuur is prachtig. En in de Achterhoek is het vaak net wat warmer dan in de rest van Nederland.”

Bij brand meenemen „De zilveren Europa Cup die ’t Onstein afgelopen jaar als eerste Nederlandse vereniging won. We zijn een dominante club. Ons eerste en tweede team zijn in de nationale competitie eerste en tweede geworden. Dankzij de heer Melchers telt de club nu profspelers.”

Van Ikea „Niets.”

Bijzonderheid Aan tafel zitten Sjoert Brink, Bas Drijver, Bauke Muller, en Simon de Wijs, spelers van het eerste team van ’t Onstein, die nu deel uitmaken van het Nederlands team dat in Veldhoven bezig is met het toernooi om de wereldtitel.