Weer

Wisselvallig weer behoort voor even tot het verleden: een snel bewegend hogedrukgebied zorgt namelijk voor mooi weer en houdt storingen op afstand. Vanochtend lag het hogedrukgebied nog met zijn kern boven Duitsland, vanmiddag boven Tsjechië en morgen ligt het boven Oekraïne. Aan de rand hiervan begint het hier weliswaar dit weekend harder te waaien, maar de zuidenwind voert warmere lucht onze kant op. Vooral op zondag gaan we dit merken.

Maar allereerst zitten we nog in frisse lucht en wordt het vannacht koud. Onder heldere hemel koelt het af naar landinwaarts 1 tot 3 graden. Aan zee daalt de temperatuur naar een graad of 6. De bewolking in het noordwesten van het land wordt gedurende de nacht naar de Noordzee geduwd.

Morgen trekken de laatste resten met bewolking Noord-Holland uit en volgt een zonnige dag. We profiteren van droge lucht vanuit het zuidoosten, maar echt warm is het niet. De maxima komen niet hoger dan tussen 10 en 12 graden. Landinwaarts is de wind zwak tot matig, aan zee matig tot vrij krachtig.

Zondag en maandag zijn zonnig, met op zondag zelfs 16 graden in Limburg. Aan zee en op het IJsselmeer staat een stevige wind.