Voetbal International wint Gouden Televizier Ring

Voetbal International won vanavond de Gouden Televizier Ring 2011. Foto YouTube

Voetbal International heeft vanavond de Gouden Televizier Ring gewonnen. De show, met Wilfred Genee en Johan Derksen, werd door de Nederlandse televisiekijker tot beste programma uitgeroepen.

Derksen en Genee waren persoonlijk niet aanwezig bij het gala, maar reageerden via een liveverbinding. “Ik vind het wel bijzonder leuk omdat veel mensen riepen dat Voetbal International niet moest winnen.”

Het programma liet The Voice of Holland en Wie is de Mol?, die als grotere kanshebbers op de prijs werden gezien, achter zich. “Ik vind het wel vermakelijk en ik vind het ook heel goed voor ons programma, al spreekt het mij persoonlijk niet zo aan omdat ik niet bij dat circus wil horen”, zei Derksen.

Taarten van Abel kreeg de Gouden Stuiver voor beste jeugdprogramma. De show versloeg Het Klokhuis en het Sinterklaasjournaal. Het gala rond de Gouden Televizier Ring werd vrijdag voor de 46e keer gehouden. De show, die werd gepresenteerd door Cornald Maas, werd gehouden in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam.