Verdachte aangehouden in zaak Brink’s-overval

Een 23-jarige man uit Amsterdam is vanochtend aangehouden in verband met de gewelddadige overval op geldtransportbedrijf Brink’s. Hij wordt verdacht betrokken te zijn geweest bij de voorbereiding. Zijn woning in Amsterdam-West is doorzocht, meldt de politie.

De man wordt vooralsnog niet verdacht van de overval zelf, die op 29 juni plaatsvond. Daarbij drongen vermoedelijk zes criminelen het geldtransportbedrijf in Amsterdam Zuidoost binnen, waarschijnlijk met behulp van explosieven. Ze gingen er met een onbekend geldbedrag vandoor.

Er volgde een lange achtervolging over de A2 naar het zuiden, waarbij een van de twee vluchtauto’s crashte. Vervolgens bedreigden de overvallers een andere automobilist en gingen er met zijn auto vandoor, vermoedelijk richting België.

In het tv-programma Opsporing Verzocht werd twee keer aandacht besteed aan de overval. De eerste keer kwamen er 45 tips binnen, de uitzending van afgelopen dinsdag leverde tachtig tips op. Onduidelijk is of de arrestatie van vandaag te maken heeft met de tips.