Sanoma en Talpa vervangen directeur SBS

SBS Nederland, dat deze zomer werd overgenomen door Sanoma en Talpa, heeft een nieuwe bestuursvoorzitter. Georgette Schlick (40) volgt Eric van Stade op. Zij moet meer kijkers gaan trekken met de commerciële tv-zenders SBS 6, Net 5 en Veronica.

Van Stade vertrekt officieel vanwege een „verschil van inzicht over het te voeren beleid”. De nieuwe aandeelhouders Sanoma en Talpa melden dat „een nieuwe bestuursvoorzitter het best in staat is om SBS een nieuwe richting te geven”. Onder Van Stade, die sinds 1999 bij SBS werkte, kende het tv-bedrijf successen met zijn scherpe profielen van familiezender SBS 6, vrouwenzender Net 5 en mannenstation Veronica. De profielen verwaterden de laatste jaren echter, waardoor SBS marktaandeel verloor ten opzichte van RTL. Van Stade heeft altijd gezegd dat de vorige eigenaar, ProSiebenSat.1, weinig financiële ruimte liet om te investeren in de programmering.

Juriste Schlick werkte bij verschillende Nederlandse mediabedrijven. De afgelopen drie jaar was zij directeur van facilitair omroepbedrijf DutchView.

Hoe SBS de concurrentie met RTL wil aangaan, moet volgende maand blijken. Op 16 november presenteert SBS zijn nieuwe programmering. Veel wordt verwacht van de nieuwe talentenjacht The Winner Is..., een productie van John de Mols Talpa.