PSV wint ook uitduel in Tel Aviv tegen Hapoel

PSV is halverwege de groepsfase in de Europa League nog zonder puntenverlies. Gisteren won de ploeg van trainer Fred Rutten in Tel Aviv met 1-0 van Hapoel. Georginio Wijnaldum was matchwinnaar door halverwege de tweede helft een strafschop te benutten.

PSV heeft in groep C nu negen punten uit drie wedstrijden. Het Poolse Legia Warschau, dat gisteren in Boekarest met 1-0 won bij Rapid, staat met zes punten op de tweede plaats. De Roemeense club blijft derde met twee punten, hekkensluiter Hapoel is nog puntloos.

De Israëliërs hadden in Tel Aviv niet de intentie het spel te maken en bouwden een verdedigingslinie van tien veldspelers op. PSV viel wel aan, maar voorzichtig. In de eerste helft kreeg alleen Dries Mertens een paar kansjes die zonder resultaat bleven.

Na rust drong PSV meer aan, werd het vertoonde aantrekkelijker en kreeg de Brabantse ploeg het gewenste doelpunt. Eerst werd een schot van Mertens gekeerd, even later werd de Vlaming neergelegd in het strafschopgebied. Wijnaldum maakte de 1-0 vanaf de penaltystip.

Orlando Engelaar hield een enkelblessure over aan het Europese bekerduel. De middenvelder, die een basisplaats had omdat Kevin Strootman rust kreeg, verzwikte kort voor rust zijn enkel. Engelaar moest alsnog plaatsmaken voor Strootman. Bij terugkeer in Eindhoven zou zijn blessure vandaag nader worden onderzocht.