Overreden meisje overleden

Het tweejarige Chinese meisje Wang Yue, dat vorige week vrijdag tot twee keer toe werd overreden door bestelbusjes en vervolgens door langslopende voetgangers aan haar lot werd overgelaten, is vannacht overleden. Het militaire ziekenhuis in Guangzhou verklaarde dat het meisje overleden is aan hersen- en orgaanbeschadiging.

Het ongeluk was op een beveiligingscamera vastgelegd en de beelden waren daarna openbaar geworden. De video-opname maakte afgelopen week een nationaal debat los in China over een groeiend gebrek aan compassie en een steeds groter wordende apathie onder de bevolking. Wang Yue's trieste verhaal is symbool geworden voor het verval van de publieke moraal in China na jaren van grote economische groei en stijgende welvaart.

De Chinese politie heeft de bestuurders van beide busjes aangehouden voor het veroorzaken van een verkeersongeluk. Onduidelijk is nog of de bestuurders ook worden aangeklaagd voor de dood van het meisje, zo liet de politie weten. De achttien mensen die op camerabeelden te zien zijn terwijl ze langs het zwaargewonde meisje lopen, worden niet aangeklaagd. (AP)