Heel veel testosteron

theater

Theatergroep Max: Staal.

Regie: Moniek Merkx. Tournee t/m 1 dec. www.tgmax.nl ***

Zeven jongens. Sommigen zijn bijna man, anderen zijn dat al lang. Stoer, sterk en roekeloos. In Staal van theatergroep Max vliegt het testosteron je om de oren. De acteurs doen met zichtbaar plezier datgene waarvoor ze in de wieg zijn gelegd: vechten, plagen en leiderschap tonen. Ze brullen dat ze moeite hebben met verantwoordelijkheid en „geliefd willen zijn, zonder daarvoor iets te hoeven doen”.

De montage van regisseur Merkx bestaat uit geïmproviseerde teksten, en is knap gechoreografeerd door Jakop Ahlbom. Maar ondanks de schrijnende ontboezemingen over afwezige vaders, worden de jongens nergens écht kwetsbaar. De ontwikkeling van jongen tot man, van onschuldig gestoei tot ongecontroleerde agressie, blijft aan de oppervlakte.

Brechtje Zwaneveld

    • Brechtje Zwaneveld