Evra moet bewijs tonen

De verdediger beschuldigt Luis Suarez van racisme.

De Engelse voetbalbond (FA) zal deze week verdediger Patrice Evra van Manchester United ondervragen over diens beschuldigingen aan het adres van Uruguayaan Luís Suarez. De aanvaller van Liverpool, en ex-Ajacied, zou racistische opmerkingen hebben gemaakt tegen de Franse back in het duel tussen de twee clubs afgelopen weekend. De FA vindt dat Evra in deze zaak met extra bewijzen moet komen. De bond zal niet alleen op grond van Evra’s uitlatingen tot vervolging overgaan.

Suarez zou tijdens het duel zeker tien keer racistische opmerkingen hebben gemaakt. Volgens Evra moeten tv-camera’s langs het veld alles hebben geregistreerd. Het is echter onwaarschijnlijk dat de FA voor de bewijsvoering zal instemmen met het gebruiken van liplezers. Dat zou de deur openen voor een stortvloed van soortgelijke affaires in de toekomst.

Liverpool staat achter Suarez en vindt dat Evra met getuigen moet komen. (NRC)