En zo brengen de Nederlandse kranten de dood van Gaddafi

Gisteravond konden we al laten zien hoe de buitenlandse kranten vanochtend de dood van Gaddafi op hun voorpagina’s brachten. De Nederlandse kranten pakten ook flink uit.

De meeste dagbladen kozen voor de foto die ook op de voorpagina’s van veel buitenlandse kranten staat, namelijk die waarop te zien is hoe een zwaargewonde en bebloede Gaddafi met zijn gezicht op het been van een soldaat leunt. nrc.next kiest voor de prikkelende kop ‘Een jaar geleden kampeerde hij nog in Rome’. De Telegraaf benadrukt de feestvreugde in Libië met de kop ‘Libië viert feest’. Trouw doet hetzelfde: ‘Libië jubelt om dood Kadafi’.

Update 13.56 uur: lees hier de digitale editie van NRC Handelsblad van vanmiddag (alleen voor abonnees)

De voorpagina’s van de Nederlandse ochtendkranten: