Een seksaffaire, en daar is DSK weer

En weer duikt de naam van Dominique Strauss-Kahn op in een seksaffaire. Deze keer niet als verdachte in een verkrachtingszaak, maar als mogelijke klant van een netwerk van luxeprostituees.

De politie van Lille is al enkele weken bezig met een onderzoek naar souteneurschap in de Noord-Franse stad, waarbij twee agenten van de recherche zouden zijn betrokken. Het netwerk werd gerund door de baas van een groot bouwbedrijf en zijn echtgenote, bedrijfsleider van een evenementenbureau. De twee zouden voor het ter beschikking stellen van luxeprostituees de hulp hebben gekregen van de twee rechercheurs. De vier betrokkenen zitten in voorlopige hechtenis.

Maar de activiteiten beperkten zich niet tot Lille, blijkt uit processen-verbaal die Franse media konden inkijken. Soms werden de meisjes ook meegenomen naar luxehotels in Parijs en… Washington. In beide steden was telkens aanwezig: Dominique Strauss-Kahn, een goede vriend van een van de agenten. De agenten, de bedrijfsleider en enkele ‘secretaresses’ zouden in februari dit jaar en van 11 tot 13 mei op bezoek zijn geweest bij het IMF in Washington. Dat laatste bezoek dateert dus van enkele dagen voor de arrestatie van DSK in New York op beschuldiging van verkrachting van een kamermeisje in het Sofitel.

Volgens de processen-verbaal zou DSK nooit hebben betaald. Dat zou zijn gebeurde door de bedrijfsleider en de agenten. Strauss-Kahn wil publiekelijk niet reageren, maar liet begin deze week via advocaten weten dat hij snel gehoord wil worden, om te vertellen dat hij niets met de zaak te maken heeft. Dat was voor Franse kranten melding maakten van de processen-verbaal waarin zijn naam voorkomt.