David Guetta uitgeroepen tot beste dj ter wereld

De Franse dj David Guetta, nu de beste dj ter wereld. Foto AP / Jeff Bottari

David Guetta is uitgeroepen tot beste dj van de wereld. De Fransman eindigde op de eerste plaats in de lijst van het toonaangevende Britse muziektijdschrift DJ Mag. Dat werd vannacht duidelijk tijdens de awardshow in de Passenger Terminal in Amsterdam.

Guetta lost Armin van Buuren van de top af. De Nederlander stond de afgelopen vier jaar op nummer een en moet dit jaar genoegen nemen met plaats twee. Tiësto maakte het erepodium compleet op nummer drie.

Andere Nederlanders in de lijst zijn onder meer Afrojack (7), Dash Berlin (8), Fedde le Grand (14), Sander van Doorn (16), Headhunterz (17), Ferry Corsten (18) en Laidback Luke (20). Ruim zeshonderdduizend danceliefhebbers brachten hun stem uit.

Bekijk hier de hele top 100 van DJ Mag.