Chileense studenten bezetten Senaat

Chileense jongeren proberen de Senaat binnen te komen. Foto: AP / Luis Hidalgo

Tientallen jongeren hebben een vergadering van de Senaat in Chili verstoord en het gebouw gisteravond bezet gehouden. De jongeren eisen een referendum over de sociale problemen in het land, en dan met name over het onderwijs. Dat meldt persbureau AP.

De jongeren verlieten het gebouw na een bezetting van acht uur, nadat oppositieleden beloofden een wetsvoorstel te doen dat een bindend referendum nodig heeft. Eerder op de avond moest de oproerpolitie ook enkele betogers verwijderen van de publieke tribune in het parlementsgebouw in de havenstad Valparaiso.

In Chili wordt al maanden gedemonstreerd tegen de regering. Gisteren liep een demonstratie van zo’n 25.000 mensen uit de hand toen enkele honderden gemaskerde demonstranten stenen en Molotovcocktails naar de politie gooiden.