Chadli terug na blessure, Twente wint van Odense

Dankzij een sterke rentree van de langdurig geblesseerde Belgisch international Nacer Chadli heeft FC Twente gisteren zijn derde groepswedstrijd in de Europa League met 4-1 gewonnen bij Odense BK. FC Twente is nu ongedeeld koploper in groep K, met zeven punten uit drie wedstrijden.

Het Engelse Fulham van de Nederlandse trainer Martin Jol verloor gisteren in het Poolse Krakau met 1-0 bij Wisla van trainer Robert Maaskant. Fulham is nu tweede met vier punten, Wisla en Odense hebben er drie. De nummers één en twee gaan naar de volgende ronde.

FC Twente was gisteren superieur tegen Odense. Wout Brama maakte binnen een kwartier 1-0 door de bal na een fraaie één-twee-combinatie met Luuk de Jong over de Deense doelman te wippen.

Het was de eerste treffer van Brama na 45 Europese bekerwedstrijden. In totaal scoorde de kleine middenvelder sinds 2005 slechts vijf keer voor FC Twente. Opvallend detail: twee van de vijf treffers vielen in de afgelopen week. Zaterdag scoorde hij ook tegen RKC.

Tegen Odense, een middenmoter in de Deense competitie, schoot Ola John de bal na de 1-0 van Brama op de paal. Emir Bajrami maakte er, na geklungel van een Deense verdediger, na een half uur alsnog 2-0 van.

Chadli luisterde na langdurig blessureleed zijn rentree op met een benutte rebound na een schot van Brama. Na een Deense tegentreffer bepaalde Luuk de Jong de eindstand op 4-1.