Auteurs en Occupy

Salman Rushdie is een literaire petitie begonnen om de Occupy Wall Street-demonstraties te ondersteunen. Veel prominenten reageerden.

Ironisch genoeg gaan de anti-kapitalistische demonstraties in de nieuwe Batmanfilm verbeeld worden als teken van ‘misdaad en corruptie’ (zie bericht hieronder), en niet in de geest van auteurs als Margaret Atwood, Salman Rushdie, Neil Gaiman, Jennifer Egan, Michael Cunningham, Alice Walker, Naomi Klein, Naomi Wolf, Jonathan Lethem, Ann Patchett, Noam Chomsky, AL Kennedy, Ursula K Le Guin en Donna Tartt, om maar enkele van de grote namen te noemen die hun steun aan de Occupy Waal Street-demonstraties hebben betuigd.

Het idee voor deze literaire petitie ontstond toen Rushdie op Twitter zijn sympathie voor de demonstraties uitsprak. Rushdie is sinds ruim een maand – net zo lang als de demonstraties, maar dat is toeval – actief op Twitter als @SalmanRushdie. Behalve een mooie lijst handtekeningen levert dit misschien ook literair werk op. Alice Walker heeft al een gedicht aan de situatie gewijd. (NRC)