Afgekickte 'Utrechter' Lensky weer in training

Jacob Lensky is terug bij FC Utrecht. De 22-jarige voetballer was anderhalve maand afwezig wegens een alcoholprobleem. Gisterochtend meldde de afgekickte speler zich op sportcomplex Zoudenbalch. De Canadees, ook in bezit van de Tsjechische nationaliteit, werkte in een kliniek op een Caraïbisch eiland aan zijn drankzucht.

Lensky maakte zes weken bekend dat hij aan de drank was. Hij ging naar een bountyeiland in een afkickkliniek die in 1998 door Eric Clapton is opgezet. De Britse zanger-gitarist had er een buitenverblijf toen hij zelf aan de drank was. Eenmaal afgekickt besloot hij er een centrum voor drank- en drugsverslaafden te laten bouwen.

Lensky had voor zijn coming out bij herhaling opmerkelijk gedrag vertoond. Hij miste wedstijden doordat hij zijn paspoort in Zwitserland kwijtraakte. En hij maakte een opgewonden indruk tijdens een arbitragezaak in Zeist. Verder sloeg hij keihard met zijn hand tegen een muur nadat supporters het veld bezet hadden.

Lensky maakt het nu naar eigen zeggen prima. „Ik voel me goed en gezond”, laat de oud-Feyenoorder op de Utrechtse clubsite optekenen. Hij werkte gisteren een individuele training af onder leiding van inspanningsfysioloog Pim Koolwijk. „Ik ben blij dat ik terug ben. Het is nu aan de trainer om te beslissen wanneer hij me weer bij de groep laat aansluiten”, aldus Lensky.

De middenvelder is morgenavond in het thuisduel tegen Heerenveen nog niet van de partij. Hij maakte gisteren kennis met een nieuwe technische staf. Hoofdtrainer Erwin Koeman is dinsdag opgestapt. Assistent Jan Wouters neemt zijn taken over en wordt zelf vervangen door de nieuwe hulpcoach Rob Alflen.