A capella hiphopsoul

cd-hiphop /soul

Pete Philly: One ****

Voordat Pete Philly succesvol was met Perquisite, was hij een solomuzikant. Dat is hij nu weer en hij trapt af met explosieve creativiteit. Met One levert Philly een album af dat intens is en persoonlijk, funky en soulvol, gevarieerd en geen moment gemakzuchtig. In de titeltrack bouwt de rapper en soulzanger gelaagde composities, waarin gestapelde vocalen de instrumenten voor hun rekening nemen. Het resultaat is glashelder gemixte, a capella hiphopsoul waar de zwarte muziektraditie vanaf spat.

De muziek is afwisselend, met verrassende beatswitches, melodische raps en ritmische zang. Philly is als lenige, karaktervolle vocalist verder gegroeid. In de wijze waarop tracks als ‘What Do We Fight For’ en ‘Gemini Solo’ muzikaal van kleur verschieten, toont Pete Philly zich een creatief opnieuw opgeladen artiest op een blijvend boeiende, muzikale ontdekkingstocht.

Saul van Stapele

    • Saul van Stapele